Countdown: 17 down – 83 to go

Så er det vist på tide jeg gør status på min behandling. Som titlen afslører er der nu gået 17 dage af min 100 dage lange antibiotika kur, som gerne skulle blive min vej tilbage til et bedre liv med færre smerter. Hvis du ikke har læst med tidligere kan du læse mere om behandlingen i “Vi går ALL IN!” 

Jeg har indtil videre ikke mærket forbedringer, men det er heller ikke forventeligt, så jeg er ikke bekymret. Under behandlingen er det meget vigtigt, at jeg lytter til min krop, så den bedst muligt kan nedbryde infektionen og restituere. Det betyder, at jeg ud over de faste hviletider også skal hvile når jeg får smerter. Smerterne kommer bl.a. fra små brud der sker inde i ryghvirvlerne, og jo flere brud, jo længere tid tager det for knoglen at genopbygge sig igen. Dvs. at jo mere jeg presser mig selv og fremtvinger små brud, jo mere skade gør jeg på min ryg. Jeg har derfor taget det meget alvorligt og ligget meget i min seng – faktisk i nærheden af 4-7 timer hver dag + de 8 timer om natten. Det er sgu meget🙄

Men det gode er, at jeg samlet set har færre smerter end før behandlingen, men udelukkende fordi jeg lytter til min krop og ligger utroligt meget ned. Så snart jeg laver noget kommer smerterne. Når jeg har været oppe og igang i 1-2 timer begynder smerterne at tage styringen. Det er skræmmende for mig at indse, hvor lidt jeg kan hvis jeg rent faktisk lytter til min krop – det er først under denne behandling jeg har gjort det. Førhen har jeg “ignoreret” smerterne og nægtet at lade dem styre mit liv – hvilket man jo ikke kan holde til for evigt.

Jeg har kun bemærket en enkelt bivirkning indtil nu. Jeg fik efter 1 uges tid udslæt i ansigtet og på halsen – små knopper. Lidt ubehageligt når det er i ansigtet, men det kløede ikke og var ikke betændt. En veninde anbefalede jeg tog Alnok for det (allergipiller som jeg i forvejen har til høfeber sæsonen). Nu er det stort set væk, men jeg fortsætter med at tage en Alnok hver morgen for at holde det nede. Ellers er det udelukkende trætheden der plager mig – jeg føler mig total energiforladt. Mit hoved vil gerne så mange ting, men jeg har bare absolut ingen energi. Jeg føler mig SÅ luddoven😴

Den hyppigste bivirkning er dårlig mave/diarré, og det har jeg heldigvis ikke haft problemer med. Jeg får Lactocare for at holde maven i balance, og indtil videre har det fint kunne hamle op med de 3000 mg antibiotika jeg får dagligt. Jeg har fået mange råd fra andre om at spise en bestemt kost, men jeg må indrømme at jeg slet ikke har motivationen eller kræfterne til at være konsekvent medkosten. Når jeg skriver det, lyder det enormt svagt, at jeg ikke magter det, hvis det nu kunne hjælpe mig. Men jeg har forsøgt og jeg får bare det ene nederlag efter det andet. Jeg har bogstaveligt talt ikke kræfterne til at lave en sund salat eller presse min egen juice. Jeg får smerter af at stå i køkkenet, og de få aktive timer jeg har til rådighed hver dag vil jeg bare hellere bruge på noget der giver mig livsglæde nu og her. Så jeg har nu sluttet fred med mig selv og besluttet, at det er ok at gøre det jeg kan, også kan jeg ikke forlange mere af mig selv.

Jeg er så til gengæld ved at gå rimeligt meget amok over at være så inaktiv. Det eneste bevægelse jeg får er 2 x ½ times gåtur hver dag. Da jeg udover gåturene er vant til at lave en del styrkeøvelser og svømme flere gange om ugen, så føler jeg min krop er ved at slaske sammen. Men jeg har fået besked på at træning gør mere skade, så jeg må hellere forsøge at holde mig tilbage. Jeg tænker bare at genoptræningen bliver virkelig hård efter 3 måneder hvor jeg har ligget ned 14 timer i døgnet.

Jeg er faktisk også ved at gå amok over de 12 alarmer, der hver dag skal minde mig om mine medicin og hvile tider. Hver gang jeg er igang med noget eller endelig er faldet i en dyb søvn, så ringer den skide alarm. Jeg skal også planlægge hele min dag efter mine køre-hvile-tider (som jeg kalder dem). Jeg får antibiotika 3 gange om dagen og eftersom man ved at antibiotika niveauet omkring ryghvirvlerne er højst to timer efter indtagelsen, så skal man på dette tidspunkt gå hen og lægge sig fladt ned i min. ½ time. Hvis man forestiller sig at diskos er ligesom en svamp. En svamp kan ikke suge vand når man presser den sammen. Det samme gælder for diskos. For at fjerne presset på diskos skal man ligge fladt ned og på den måde kan diskos suge antibiotikaen. Det er faktisk ret logisk! Undersøgelser har vist at kun omkring 1% af antibiotikaen når ind til modicforandringerne i diskos/ryghvirvlerne – derfor den høje dosis.

Jeg har valgt at følge Modicklinikkens anbefaling om laser behandling. Jeg har heldigvis fundet en klinik i Herning som har en GIGA laser, så jeg ikke skal køre efter det. Giga Laseren er en af de mest avancerede terapeutiske lasere i verden og hjælper både på akutte og kroniske skader i kroppen. Den indeholder 36 kraftige lasere og kan dække et område på størrelse med en computerskærm. Laseren tilfører kroppen en stor mængde energi og speeder blandt andet vævshelingen kraftigt op. Den koncentrerede energi fra laserlyset trænger dybt ind i vævet, helt ind til den enkelte celle og styrker derved kroppens egne naturlige funktioner. Herigennem får kroppen ”overskud” til at behandle sig selv og en naturlig smertelindring opnås. Laserbehandling kan bruges til meget andet end Modicforandringer:

 • Gigtsmerter, leddegigt, slidgigt, artrose
 • Inflammation
 • Overbelastningsskader
 • Eksem
 • Sportsskader
 • Sårbehandling
 • Akutte skader som slag, stød eller spark
 • Hævelse, muskelsmerter og ledsmerter
 • Underlivssmerter

Antallet af behandlinger varierer fra person til person og alt efter hvilket problem, der behandles for. Jeg får et rygprogram på 23 min. en gang om ugen og det koster 300 kr. pr. gang. Klinikken i Herning hedder Actera og ejes af en sygeplejerske som også udfører behandlingerne. Jeg kan anbefale at prøve det.

Selvom smerterne samlet er blevet færre, så betyder det absolut ikke at min livskvalitet er øget. Jeg har jo ikke noget liv for at sige det rent ud. Jeg er herhjemme hele tiden og mest i soveværelset. Når jeg endelig kommer ud er det mest for behandlinger, lægebesøg eller møder på kommunen. Jeg ser jo heldigvis mine børn en del, men jeg kan ikke lave så meget med dem, selvom vi har været kreative med ting vi kan lave mens jeg ligger i sengen. Min mand er her selvfølgelig også, men når han kommer hjem har han travlt med alle de praktiske gøremål, som jeg desværre ikke kan hjælpe ret meget med. Så han bruger utroligt meget energi på at holde familielivet kørende, og når han omkring kl. 21 er færdig med dagens gøremål, så har han mest af alt bare brug for 1 times afslapning inden han falder om af træthed. Jeg forstår virkelig godt han er træt, og jeg er så taknemmelig for alt det han gør, men jeg savner ham❤

Jeg er et socialt menneske, og jeg savner at tale med og se andre mennesker. Jeg må indrømme jeg føler mig lidt ensom i denne proces. Både fordi jeg ikke ser eller taler med ret mange, men også fordi det er svært at tale med andre om mine frustrationer. Som jeg tidligere har skrevet er det en svær balancegang at tale med venner/familie om det. Men så er det godt jeg kan skrive og på den måde “komme af med det”. Jeg har oplevet at være bekymret og ked af det fx efter et møde på kommunen. Efter jeg skrev om det følte jeg helt bogstaveligt, at den bekymring forlod mig og jeg har ikke brugt energi på det siden. Det er ret fedt synes jeg👍🏼

Så jeg kan ikke endnu sige der er fremgang, men jeg har indtil nu lært min krops begrænsninger at kende, og selvom jeg ikke er begejstret for niveauet, så er det nok meget sundt. Jeg har ikke på nogen måde mistet håbet og jeg prøver at huske på alle dem som skriver de har fået et nyt liv pga. denne behandling. Men der er selvfølgelig dage hvor jeg kan frygte hvor jeg havner hvis ikke behandlingen har effekt.

Til dem der overvejer samme behandling gennem Modicklinikken og måske er lidt i tvivl pga. det økonomiske kan jeg fortælle at behandlingen samlet kommer til at koste mig flg.:

 • Modicklinikkens rådgivning i 2 år – 4.900 kr.
 • Antibiotika – ca. 2.900 kr. (halvdelen dækkes af Sygeforsikring Danmark – hvis du er medlem)
 • Div. kosttilskud – ca. 1.500-1.700 kr.
 • Laserbehandling – ca. 4.000 kr. (ikke et krav)

Vær opmærksom på at dette er mine omkostninger. Priserne på Antibiotika kan svige og CTR tilskud er fratrukket ovenstående beløb.

Selvom jeg ikke har været i kontakt med Modicklinikken siden opstarten, så er det rart at vide de følger mig de næste 2 år. Der vil efter endt antibiotika behandling være rådgivning omkring genoptræning og flere løbende status på resultaterne. Jeg ved at nogle overvejer at gennemføre behandlingen uden rådgivning fra Modicklinikken, og det kan selvfølgelig også være en mulighed. Men hvis ikke jeg havde fået den rådgivning ville jeg ikke føle mig ligeså tryg gennem forløbet. Indtil videre kan jeg kun sige, at jeg synes de 4.900 kr. er godt givet ud, og jeg ville ikke have været deres rådgivning foruden.

Undersøgelser har vist at ca. 50% af alle der har haft en diskusprolaps får modicforandringer, hvilket betyder at 6% af befolkningen går rundt med modicforandringer – mange uden at vide det, fordi kendskaben hertil ikke er så stor endnu. De fleste (mig selv inklusiv) får gang på gang at vide at rygsmerterne skal trænes væk, og det skal de også ved de fleste andre ryglidelser. Men problemet er at hvis du træner med modicforandringer, så gør du mere skade og får endnu flere smerter. Man ville jo heller ikke løbe med en ankel der havde små brud og betændelse! Jeg håber virkelig at der snart bliver mere fokus på modicforandringer og behandligen heraf. Jeg har udelukkende selv fundet denne behandlingsmulighed ved at læse i mine journaler og søge mig frem til informationer på nettet. INGEN læger har peget på mine modicforandringer som værende smertekilden eller nævnt behandlingsmuligheder. Så derfor frygter jeg der går mange rundt og ikke aner hvad de fejler eller at der findes en behandlingsmulighed. Modicforandringer kan ses på en MR scanning. Hvis du går med en mistanke om at du har Modicforandringer, så har Modicklinikken en test du kan starte med at tage her: Test om du har Modicforandringer (som nok ikke kan stå alene).

Og hvis du har Modicforandringer kan jeg anbefale at blive medlem af gruppen ‘Vi med Modic’ på Facebook. Her kan du spare med andre i samme situation og spørge andre til råds, hvilket jeg har fået enormt meget ud af.

Og mit råd til sidst må være at aldrig give op i din kamp mod et godt og raskt liv – søg selv informationer og hold troen på et bedre liv💪🏼🍀

Tak fordi du læste med 😊
Kærligst Zinna

You may also like

82 kommentarer

 1. Good post. I be taught something more difficult on totally different blogs everyday. It can always be stimulating to learn content from different writers and observe a bit one thing from their store. I抎 prefer to use some with the content material on my weblog whether you don抰 mind. Natually I抣l provide you with a hyperlink on your web blog. Thanks for sharing.

 2. I needed to send you the very small word to be able to thank you very much the moment again on your nice solutions you’ve featured here. It’s so particularly open-handed of you in giving unreservedly what exactly a number of people would’ve advertised for an ebook to get some money for their own end, primarily considering the fact that you could possibly have done it in case you wanted. These ideas in addition worked like a easy way to realize that other individuals have similar fervor similar to my very own to know great deal more around this problem. I believe there are millions of more pleasant opportunities in the future for those who look into your blog.

 3. I want to show some appreciation to you for bailing me out of this particular predicament. Right after surfing around through the online world and obtaining principles which were not pleasant, I believed my life was gone. Existing minus the approaches to the problems you have fixed as a result of your good website is a critical case, as well as the kind which could have adversely damaged my career if I had not noticed the website. Your own personal talents and kindness in taking care of everything was important. I am not sure what I would have done if I hadn’t come upon such a subject like this. I can also now relish my future. Thanks so much for the reliable and sensible guide. I won’t be reluctant to suggest your web page to any person who needs and wants direction about this matter.

 4. I was very pleased to search out this web-site.I needed to thanks to your time for this glorious read!! I positively enjoying every little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 5. Nice post. I be taught something tougher on different blogs everyday. It can at all times be stimulating to learn content material from different writers and apply a bit something from their store. I抎 favor to make use of some with the content on my blog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l provide you with a hyperlink on your web blog. Thanks for sharing.

 6. Hi, I do think this is a great website. I stumbledupon it 😉 I’m going to come back yet
  again since I bookmarked it. Money and freedom is the best way to change, may you be
  rich and continue to help other people.

 7. My wife and i have been very satisfied when Peter managed to finish up his investigations from the ideas he received through the web site. It’s not at all simplistic just to always be giving out ideas which others may have been making money from. Therefore we know we have got the website owner to appreciate for this. The entire illustrations you have made, the easy blog navigation, the relationships you help to foster – it’s everything awesome, and it’s aiding our son and our family believe that that issue is brilliant, and that is really serious. Thank you for the whole thing!

 8. I must convey my love for your kind-heartedness supporting men and women who must have assistance with in this subject matter. Your special commitment to getting the message up and down was astonishingly valuable and has regularly empowered others just like me to arrive at their objectives. Your personal insightful guideline signifies a great deal to me and extremely more to my office colleagues. Thanks a ton; from everyone of us.

 9. Thank you so much for providing individuals with an extremely splendid chance to check tips from this website. It is usually very cool and also full of fun for me personally and my office colleagues to visit your site no less than 3 times weekly to study the new guidance you will have. And definitely, I am certainly impressed with your fantastic information you serve. Certain two ideas in this article are essentially the most impressive we have all had.

 10. I wish to express thanks to the writer for rescuing me from this particular matter. Just after looking out throughout the search engines and finding strategies which were not beneficial, I believed my life was done. Being alive without the solutions to the problems you have sorted out by way of your good guide is a serious case, as well as the kind which could have badly affected my entire career if I had not come across the website. Your main mastery and kindness in taking care of a lot of stuff was priceless. I’m not sure what I would have done if I hadn’t come upon such a subject like this. I can also at this point look ahead to my future. Thanks for your time very much for your expert and result oriented help. I won’t be reluctant to refer the blog to anybody who requires care on this subject.

 11. I must show my love for your generosity for men who need assistance with that situation. Your personal commitment to getting the message around was pretty useful and has in every case encouraged men and women much like me to attain their objectives. Your entire useful guide entails a great deal a person like me and much more to my colleagues. Thank you; from each one of us.

 12. I together with my pals have already been looking through the nice solutions located on your web page and so suddenly I got an awful feeling I never thanked you for those tips. Those women appeared to be totally passionate to learn them and have in effect simply been making the most of these things. Thanks for being really helpful and for getting some beneficial subjects most people are really desperate to learn about. My personal honest apologies for not saying thanks to earlier.

 13. I have been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Reading this info So i’m happy to convey that I have a very good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make sure to do not forget this website and give it a glance regularly.

 14. I really wanted to develop a brief message in order to express gratitude to you for these superb steps you are placing at this website. My prolonged internet search has at the end of the day been rewarded with good quality tips to exchange with my neighbours. I ‘d admit that many of us site visitors are definitely fortunate to be in a magnificent site with very many wonderful people with very helpful methods. I feel pretty happy to have come across the weblog and look forward to tons of more cool minutes reading here. Thank you once again for everything.

 15. Thank you so much for providing individuals with an extremely pleasant possiblity to read from this site. It’s always so brilliant and as well , full of a great time for me personally and my office mates to search your website really 3 times weekly to learn the fresh things you have got. Of course, I am certainly contented considering the incredible suggestions served by you. Certain 2 tips in this post are basically the very best we’ve had.

 16. My husband and i ended up being quite peaceful when Jordan managed to do his research via the ideas he acquired when using the blog. It’s not at all simplistic to just happen to be releasing information and facts which often the rest have been selling. And we consider we need you to appreciate for that. All of the illustrations you’ve made, the simple website menu, the friendships you assist to create – it is everything overwhelming, and it is facilitating our son in addition to the family imagine that the issue is fun, which is wonderfully important. Thank you for the whole lot!

 17. I have to express thanks to this writer just for bailing me out of this challenge. After checking through the internet and finding notions which were not productive, I was thinking my entire life was over. Existing devoid of the answers to the difficulties you’ve resolved through your good short post is a crucial case, and the ones which might have adversely damaged my career if I hadn’t encountered the blog. Your good knowledge and kindness in touching the whole lot was important. I’m not sure what I would have done if I hadn’t discovered such a subject like this. It’s possible to at this moment relish my future. Thanks for your time very much for the professional and effective help. I won’t be reluctant to endorse your web blog to anyone who would need guide on this issue.

 18. My wife and i have been cheerful that John managed to finish up his inquiry from the precious recommendations he grabbed through your web page. It is now and again perplexing just to be handing out guides which men and women may have been selling. And we fully understand we have the writer to thank for this. The entire explanations you’ve made, the simple blog navigation, the relationships your site make it possible to instill – it’s most fantastic, and it is aiding our son in addition to us consider that that idea is pleasurable, which is extremely vital. Many thanks for the whole lot!

 19. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam remarks? If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me insane so any support is very much appreciated.

 20. Hi, I do believe this is a great website. I stumbledupon it 😉 I will
  revisit yet again since i have saved as a favorite it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.

 21. Thank you a lot for providing individuals with an extraordinarily superb chance to read critical reviews from this website. It’s always so awesome and also full of a great time for me and my office acquaintances to visit your blog at least 3 times in a week to see the new guides you have. And of course, I am just certainly motivated with the very good inspiring ideas served by you. Selected 1 tips on this page are in truth the most suitable I have ever had.

 22. I must voice my love for your generosity supporting those people that absolutely need assistance with your study. Your special dedication to getting the solution across appears to be exceedingly advantageous and has constantly encouraged guys just like me to arrive at their ambitions. This helpful tutorial signifies a whole lot a person like me and additionally to my fellow workers. Thank you; from everyone of us.

 23. My wife and i ended up being very joyous that Albert managed to round up his homework through the precious recommendations he received from your web page. It’s not at all simplistic to simply choose to be giving freely information which many people might have been selling. We do understand we have the blog owner to appreciate for this. The entire illustrations you have made, the simple blog menu, the friendships your site help to foster – it is most superb, and it’s leading our son in addition to the family know that this article is interesting, and that is exceedingly essential. Thanks for the whole lot!

 24. I precisely needed to thank you so much all over again. I’m not certain what I would’ve sorted out in the absence of these tips and hints shown by you regarding such industry. It had been an absolute depressing situation in my opinion, however , being able to see the specialized mode you dealt with the issue took me to leap for happiness. I’m happy for this guidance and as well , sincerely hope you realize what an amazing job you are providing teaching other individuals by way of your web site. I am certain you’ve never encountered all of us.

 25. My husband and i ended up being very fortunate that Jordan could finish up his homework through the entire ideas he made while using the web page. It is now and again perplexing to simply be making a gift of hints which often the rest could have been making money from. Therefore we do understand we’ve got you to appreciate for that. The explanations you made, the straightforward site menu, the relationships you will make it possible to create – it is most unbelievable, and it is assisting our son and the family imagine that the concept is enjoyable, which is highly serious. Many thanks for all!

 26. Having read this I thought it was very informative.

  I appreciate you finding the time and energy to put this content
  together. I once again find myself spending a lot of time both reading and leaving comments.
  But so what, it was still worthwhile!

 27. I truly wanted to jot down a small remark to express gratitude to you for the splendid strategies you are placing here. My rather long internet search has at the end been compensated with excellent points to go over with my two friends. I would believe that most of us site visitors actually are truly lucky to live in a very good place with many marvellous professionals with insightful plans. I feel very fortunate to have discovered your entire website and look forward to really more enjoyable minutes reading here. Thanks a lot once again for a lot of things.

 28. I wanted to write a quick message to be able to thank you for those great techniques you are placing on this website. My extended internet lookup has now been rewarded with awesome facts and strategies to go over with my neighbours. I ‘d assert that many of us readers are very much fortunate to live in a magnificent place with many lovely individuals with great plans. I feel rather privileged to have used the website page and look forward to really more entertaining minutes reading here. Thank you again for everything.

 29. Thank you so much for providing individuals with remarkably memorable opportunity to discover important secrets from this web site. It’s usually very nice and also stuffed with a great time for me and my office mates to visit your blog minimum thrice a week to read through the fresh secrets you will have. Of course, I’m so usually satisfied concerning the brilliant solutions served by you. Some 2 ideas in this article are undoubtedly the most suitable I have ever had.

 30. I wanted to compose you the very little word so as to say thanks a lot again just for the nice methods you’ve featured above. It is really unbelievably generous of people like you to provide unreservedly all numerous people would’ve advertised as an ebook to help make some bucks for their own end, precisely given that you could possibly have done it if you decided. The tactics additionally acted to become a good way to be aware that some people have similar dreams just like my personal own to figure out somewhat more in regard to this issue. I’m sure there are numerous more pleasurable times in the future for individuals that examine your site.

 31. I simply wanted to send a comment so as to express gratitude to you for some of the fabulous advice you are sharing at this website. My rather long internet search has at the end of the day been rewarded with really good ideas to go over with my family and friends. I ‘d suppose that most of us site visitors actually are really endowed to live in a remarkable website with so many wonderful professionals with beneficial concepts. I feel very much blessed to have used your entire website and look forward to tons of more excellent moments reading here. Thanks once more for everything.

 32. I simply wanted to say thanks all over again. I am not sure the things that I would’ve accomplished in the absence of the entire tactics discussed by you regarding that topic. It had become a real troublesome dilemma in my view, nevertheless discovering a skilled avenue you managed that forced me to jump over contentment. I’m happy for this support and even hope that you recognize what an amazing job you are accomplishing instructing men and women thru your webblog. Probably you have never come across all of us.

 33. Thank you for every one of your hard work on this web page. Ellie take interest in making time for internet research and it is obvious why. My partner and i learn all regarding the powerful means you provide priceless steps through your blog and cause contribution from some others on that article and our own girl is actually being taught a lot. Take pleasure in the rest of the year. You have been doing a very good job.

 34. Thanks for your own hard work on this site. My niece loves carrying out internet research and it’s obvious why. We all know all of the lively mode you make reliable ideas through your website and therefore strongly encourage contribution from the others about this article so our favorite simple princess is always being taught a lot. Have fun with the remaining portion of the new year. Your doing a terrific job.

 35. Thank you so much for providing individuals with an exceptionally superb possiblity to read critical reviews from this web site. It is usually very kind plus packed with amusement for me personally and my office mates to visit the blog nearly 3 times in a week to see the new guidance you have got. And indeed, I am always happy with all the amazing creative concepts you serve. Certain 2 facts in this post are essentially the most effective we have ever had.

 36. I have to express my affection for your generosity in support of persons that absolutely need help with this subject matter. Your special commitment to passing the message all-around ended up being extremely invaluable and have in most cases made guys much like me to attain their targets. Your entire valuable suggestions implies a great deal to me and substantially more to my mates. Best wishes; from all of us.

 37. My wife and i were very thrilled that Raymond managed to do his inquiry from the ideas he was given in your weblog. It’s not at all simplistic to just be handing out procedures which the rest may have been making money from. And now we grasp we have the website owner to be grateful to because of that. Those explanations you have made, the straightforward web site navigation, the friendships you assist to create – it’s got everything exceptional, and it is making our son in addition to our family consider that this topic is pleasurable, which is certainly exceedingly important. Thanks for the whole lot!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.