Når en dør lukkes åbnes en ny….

Inden længe skal jeg tage afsked med de mest inspirerende chefer jeg nogensinde har haft. Jeg kan næsten ikke beskrive hvor meget det har betydet for min rejse de sidste år, at have så forstående en arbejdsgiver. Jeg har følt mig forstået, respekteret og lyttet til. Jeg ved at mange oplever manglende forståelse fra deres arbejdsgiver når de bliver syge, og derfor er jeg så evigt taknemmelig.

Jeg har været ansat godt 4 år i virksomheden, og i den periode har jeg flere gange haft brug for forståelse og fleksibilitet. Jeg har altid været meget åben og ærlig omkring mine udfordringer og mit privatliv, også overfor min arbejdsgiver. Jeg er ikke typen, der skjuler mine svage sider for chefen i troen om, at de dermed bedre kan lide mig. Hvis ikke min chef kender mine svage sider kan jeg jo ikke forvente at udvikle mig eller blive forstået. Jeg kan ikke forestille mig nogen sammenhænge, hvor jeg ikke vil mene man kommer længst med ærlighed og åbenhed. Jo, måske lige når det kommer til at undgå at såre andre unødvendigt.

Allerede 8 mdr. efter min ansættelse fik jeg en diskusprolaps og måtte sygemeldes i næsten 3 mdr. pga. en rygoperation. Der var fuld forståelse og opbakning. Derefter havde jeg en periode, hvor det gik godt og jeg kunne udføre mit arbejde. Men ikke ret længe. Smerterne blev voldsommere og jeg fik til tider svært ved at levere det jeg ønskede. Jeg pressede mig selv og min krop for meget – det kan jeg se i dag. Men dengang var jeg overbevist om, at jeg bare skulle tage mig sammen, kæmpe videre og arbejde hårdere. Det resulterede i flere tudeture overfor chefen. Jeg blev altid mødt med empati og med mulighed for fleksibilitet for at finde en løsning der kunne fungere for alle. Da vores søn i en periode var hårdt ramt af angst og ikke kunne holde til fuld tid i skolen fik jeg frie rammer til at arbejde hjemmefra i det omgang det var nødvendigt. Vi kunne dermed være der for vores søn og sørge for han kom på rette spor igen.

Jeg har altid følt, at så længe jeg tog ansvar, holdt alle aftaler og klarede mine opgaver, hvilket jo i det lange løb er et must for en virksomhed, så var fleksibiliteten til stede. I et job med en del rejser og mit eget ansvarsområde var fleksibiliteten også en nødvendighed for at kunne kombinere karriere og familieliv. Det ved jeg min arbejdsgiver var meget bevidst om, men når jeg nu kigger tilbage på de sidste 4 år, så har empatien været meget mere end noget man har lært på et lederkursus.

Det var meget mere end blot hensigten om at få en effektiv medarbejder, der kunne skabe profit på bundlinjen. Det var medmenneskelighed.

Når jeg kigger tilbage på forløbet føler jeg ikke der på noget tidspunkt har været en bagtanke om at handle udfra virksomhedens interesser. Jeg har få gange været usikker på intentionerne, men nu kan jeg se at det udelukkende har skyldtes, at jeg tænkte det var for godt til at være sandt. Især i tiden hvor jeg måtte erkende at mit helbred ikke kunne klare jobbet blev jeg frustreret og reagerede lidt uhensigtsmæssigt. Jeg var i en krise og selvom jeg vidste det var bedst at lytte til min krop, så var det meget psykisk krævende at nå til denne erkendelse. Jeg sagde jo farvel til mit absolutte drømmejob, fordi min krop ikke kunne klare det. Jeg var netop nået til det punkt jeg havde arbejdet godt 3 år på at nå til. Jeg havde lige fået ansvaret for nogle af virksomhedens største kunder og mine egne markeder.  At noget udefrakommende skulle tage det fra mig, er ubeskriveligt hårdt og frustrerende.

Men min arbejdsgivers tilgang til det hele har betydet ufatteligt meget. Jeg har fået ros for at jeg selv tog aktion og selv valgte at sige stop inden det blev for sent. De har værdsat min åbne tilgang og aldrig presset mig. Når vi har haft statusmøder har jeg mærket oprigtig interesse og bekymring for mig og mit helbred. Spørgsmålet om hvornår jeg kom tilbage eller hvor meget jeg kunne arbejde har aldrig føltes vigtigt.

Udover forståelsen for mine udfordringer med helbredet, så har jeg altid haft et meget tæt samarbejde med min chef. Ved at være åben om mine svage sider rent arbejdsmæssigt kunne min chef udfordre mig og lære mig nyt. Jeg synes selv jeg i de 4 år har lært utroligt meget og styrket troen på mig selv rent arbejdsmæssigt – det kunne jeg ikke have gjort uden en chef, der altid har bakket mig op og udfordret mig i det helt rigtige tempo.

Lige nu er jeg fuldtidssygemeldt og har været det siden d. 4. dec. (bortset fra 6 uger i feb./mar. hvor jeg forsøgte med 6-8 timer om ugen). Til august skal jeg tilbage og starte op med få timers arbejde. Men allerede d. 30. aug. har jeg så min sidste arbejdsdag og skal sige farvel til den bedste arbejdsgiver jeg nogensinde har haft. Jeg har fuld forståelse for, at jeg ikke kan beholde mit job – den erkendelse er jeg jo også selv kommet frem til. Jeg er sikker på, at hvis jeg var stabil og afklaret, og der var brug for mine kompetencer i en anden jobfunktion, så var jeg blevet i virksomheden. Men på nuværende tidspunkt aner ingen hvor mange timer jeg kan arbejde, eller hvornår jeg bliver stabil. Jeg kunne godt vælge at komme i arbejdsprøvning i virksomheden – det vil de hellere end gerne. Men min plan er, at jeg gerne vil ud og prøve noget andet (hvis jeg kan finde en praktik virksomhed). Det betyder ikke, at jeg lukker døren bag mig, men jeg er nødt til at finde mig selv arbejdsmæssigt ved at prøve noget andet. Derudover tror jeg det vil være hårdt for mig at skulle kigge på mit gamle job hver dag. Jeg ville dagligt blive mindet om, at mit helbred er skyld i jeg ikke kan være i mit drømmejob længere. Det er som at skulle arbejde sammen med en ekskæreste man aldrig er kommet over.

Nu starter der et nyt kapitel i mit arbejdsliv, og jeg vælger at se på det med positive øjne. Når en dør lukkes åbnes en ny, og jeg er sikker på der er mange spændende muligheder derude.

Jeg har tidligere arbejdet 5 år som underviser på handelsskolen, og lige nu er mit håb at prøve det igen. I dette job sidder man ikke fastlåst ved en computer hele dagen, og jeg tror på den større bevægelighed vil passe min ryg rigtig godt. Derudover kan jeg mærke, at det lige nu vil give rigtig god mening for mig at arbejde med mennesker igen. Jeg føler jeg har noget at give, og jeg bliver så beriget af at hjælpe andre. Jeg afventer svar på en ansøgning, så endnu en gang må I gerne krydse fingre for mig🤞🏼En anden mulighed kunne være at undervise internt i en virksomhed. Nogle store virksomheder har deres eget academy, hvor de ansatte får undervisning. Det kunne være en rigtig spændende udfordring. Jeg glæder mig til at komme igang igen. Særligt bliver det helt fantastisk at se nogle mennesker hver dag. Men jeg er også lidt nervøs. Hvis du er kroniker ved du også, at vores kognitive funktioner kan tage skade af smerter og sygdom. Jeg synes min hukommelse er helt gal og den øverste etage roterer sgu ikke altid i det samme tempo som tidligere.

Jeg vælger at se mulighederne i arbejdsprøvning. Jeg bliver jo gratis for virksomhederne at tage ind i praktik, hvilket kan gøre det nemmere at få en fod indenfor. Mulighederne er mange og jeg glæder mig til at se hvor livet bringer mig hen.

Håber der findes rigtig mange derude, som også er blevet mødt med forståelse og respekt i forbindelse med længerevarende sygdom.

Tak fordi du læste med 😊
Kærligst Zinna

You may also like

78 kommentarer

 1. I really wanted to develop a remark in order to appreciate you for these wonderful tactics you are writing here. My time intensive internet search has at the end been paid with reasonable know-how to write about with my family. I ‘d assume that we readers actually are very endowed to live in a really good site with so many lovely people with great tips. I feel very much fortunate to have come across your entire web site and look forward to many more cool moments reading here. Thank you once again for a lot of things.

 2. I抦 impressed, I have to say. Actually hardly ever do I encounter a weblog that抯 each educative and entertaining, and let me tell you, you’ve got hit the nail on the head. Your concept is excellent; the issue is one thing that not sufficient persons are talking intelligently about. I’m very joyful that I stumbled throughout this in my seek for something relating to this.

 3. I simply wanted to type a small comment to be able to appreciate you for all the stunning items you are giving at this website. My extensive internet lookup has finally been recognized with wonderful know-how to exchange with my great friends. I would assert that many of us website visitors are truly blessed to live in a superb network with so many perfect individuals with valuable tactics. I feel extremely grateful to have used your web pages and look forward to really more excellent times reading here. Thanks a lot once more for everything.

 4. I want to express my thanks to you for bailing me out of this problem. As a result of exploring throughout the the net and finding methods which were not powerful, I figured my life was well over. Living minus the approaches to the difficulties you have resolved all through the review is a critical case, and ones which might have in a wrong way affected my career if I hadn’t discovered your site. Your own personal know-how and kindness in dealing with all the pieces was tremendous. I am not sure what I would have done if I had not come upon such a point like this. I am able to at this moment look ahead to my future. Thanks for your time so much for the high quality and result oriented help. I won’t think twice to recommend your web site to anybody who would need direction about this subject matter.

 5. I am just commenting to let you understand what a helpful experience our girl encountered checking your web site. She mastered so many things, most notably how it is like to have a marvelous teaching spirit to have certain people with no trouble have an understanding of various specialized subject areas. You actually did more than visitors’ expected results. Thank you for churning out such effective, dependable, revealing as well as easy tips on this topic to Tanya.

 6. I like the helpful information you supply for your articles. I will bookmark your weblog and test again right here regularly. Clementine Rollie Salot

 7. Thanks a lot for providing individuals with an extraordinarily pleasant opportunity to read in detail from this site. It is usually very great and jam-packed with fun for me personally and my office peers to visit your site at a minimum 3 times in one week to find out the fresh things you have got. Of course, I am also at all times pleased with the unbelievable strategies you give. Selected 1 areas in this posting are in truth the best I have ever had.

 8. Thanks for your whole work on this website. Kate take interest in carrying out internet research and it’s really simple to grasp why. We notice all relating to the compelling medium you produce priceless suggestions by means of the website and as well invigorate participation from other ones about this subject plus our daughter is without a doubt being taught a lot. Have fun with the rest of the new year. You are conducting a terrific job.

 9. My spouse and i felt quite satisfied when Michael could do his studies from your ideas he grabbed out of your web page. It’s not at all simplistic to just possibly be giving away guides which usually the rest might have been selling. And now we see we’ve got the blog owner to appreciate because of that. The main explanations you have made, the straightforward website navigation, the relationships you will make it possible to instill – it’s got everything astonishing, and it is leading our son and us do think that subject is satisfying, which is really important. Thanks for the whole lot!

 10. Thank you a lot for giving everyone remarkably pleasant possiblity to read from this site. It is usually so kind plus jam-packed with amusement for me and my office mates to search your website no less than three times every week to see the fresh guides you have. And definitely, I’m so certainly fulfilled with your striking solutions you serve. Selected 3 points in this posting are undoubtedly the most beneficial we have ever had.

 11. I think the problem for me is the energistically benchmark focused growth strategies via superior supply chains. Compellingly reintermediate mission-critical potentialities whereas cross functional scenarios. Phosfluorescently re-engineer distributed processes without standardized supply chains. Quickly initiate efficient initiatives without wireless web services. Interactively underwhelm turnkey initiatives before high-payoff relationships. Amaleta Parry Ky

 12. Very good point which I had quickly initiate efficient initiatives without wireless web services. Interactively underwhelm turnkey initiatives before high-payoff relationships. Holisticly restore superior interfaces before flexible technology. Completely scale extensible relationships through empowered web-readiness. Mignonne Abram Ciccia

 13. Atque quia natus sunt enim. Sed ut ut aut qui asperiores. Molestias odio asperiores quae vel possimus et. Dolorem eos voluptas consequuntur et fugit qui debitis est. Fiona Christophe Christa

 14. Thanks on your marvelous posting! I actually enjoyed reading it,
  you are a great author.I will make sure to bookmark your blog and definitely will come
  back in the future. I want to encourage continue your great job,
  have a nice evening!

 15. Following the thesis, you should provide neumac.proposal.amsterdam/resume/first-resume-for-teenager.html a mini-outline which previews the examples you will use to support novsxa.response.amsterdam/assignment/isp-business-plan-ppt.html your thesis in the rest of the essay. Not only does this tell the reader what to expect in the paragraphs to come but ende.essay.amsterdam/article-review/students-and-stress-essay.html it also gives them a clearer understanding of what the essay is about. Cathryn Benito Barbarese

 16. Woah! I’m really loving the template/theme of this website.

  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appearance.
  I must say that you’ve done a excellent job with this. Additionally, the blog loads very fast for me
  on Opera. Excellent Blog!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.