Sidste dag på arbejde

Så er min sidste dag på arbejde slut og jeg skal igen sygemeldes😢 denne gang i 3-4 mdr. I den forbindelse har jeg valgt at skrive et indlæg om mit arbejdsliv og om mit håb/mål for fremtiden.

Jeg har altid elsket at arbejde, jeg er typen der elsker udfordringer og hele tiden stræber efter at blive bedre. Jeg er dog ikke ledertypen, men i stedet rigtig glad for at have mit eget ansvarsområde og vise resultater. Mit arbejde har altid været vigtigt for mig og været en stor del af min identitet. Det er det eneste sted hvor jeg altid har følt succes og anerkendelse. Det lyder barskt, men jeg skal være ærlig og sige, at jeg ofte har følt store udfordringer mht. alle de andre roller man som kvinde skal udfylde i dag. Og derfor har jeg faktisk også i hårde perioder flygtet lidt fra de andre roller ved at begrave mig i mit arbejde og hente succeserne på den front.

Jeg har altid arbejdet indenfor B2B salg. Dog havde jeg en afstikker på 5 år, efter vores tvillinger kom til verden. Inden de kom var jeg ellers ret naiv og tænkte, at jeg nemt kunne fortsætte mit sælgerjob med 60-70 rejsedage om året, men hold nu op hvor blev jeg slået hjem i ludo, da hverken graviditet, barsel eller deres første leveår gik som forventet (lang historie). Men for at have mere tid til børnene valgte jeg at undervise på en handelsskole i deres 5 første leveår. Jeg blev faktisk enormt glad for at arbejde med de unge mennesker og lære fra mig, men jeg kom med tiden til at savne udfordringerne i sælgerjobbet.

Reception hos den Danske Generalkonsul på Manhattan (penthouse på 76. etage)

Så for 4 år siden vendte jeg tilbage til en stilling som sælger og begyndte også at rejse igen. Jeg elsker at rejse, også selvom de fleste rejser har været alene. Det giver et dejligt afbræk fra hverdagen, hvilket er guld værd for en som mig der hader når hverdagen bliver alt for forudsigelig og ensformig. Rejserne bestod af mange timer i taxa, fly, i møder og på hotel, hvilket absolut ikke er en god kombi med dårlig ryg, og derfor har rejserne især de sidste par år været rigtig hårde og jeg har måtte planlægge rejserne anderledes med flere pauser. Jeg har de sidste 4 år rejst til bl.a. Sverige, Norge, Finland, Holland og USA og har på enkelte rejser taget nogle ekstra dage for egen regning for at opleve byerne (bl.a. San Francisco og New York). Rejserne er en af de ting jeg kommer til at savne ufatteligt meget og mit ultimative mål må være at kunne gøre det igen en dag.

Mit “comeback” som sælger medførte også, at der var penge til at min mand kunne udleve hans drøm og stoppe som tømrer og istedet læse til bygningskonstruktør. Fantastisk at det kunne lade sig gøre – det er jeg SÅ glad for den dag i dag. For som situationen ser ud nu, så bliver det hans tur til at “forsørge” mig! Som jeg har skrevet om i et tidligere indlæg så sætter min situation mange begrænsninger for min mand, og derfor er det vist godt jeg har opsparet lidt goodwill på kontoen🙂

Men mit eventyrlige job fik en ende da jeg for 4 mdr. siden indså, at jeg ikke længere kunne “fake it till you make it”. Jeg var så presset pga. smerterne, at jeg blev tvunget til at prioritere mit helbred mere og mit arbejde mindre. Jeg havde tidligere i samarbejde med min chef forsøgt at tilpasse mit job til 30 timer, men det hjalp desværre ikke en pind på smerterne og de hårde rejser var der jo stadig. Så jeg vidste at jeg måtte tage det ulideligt hårde spring og håbe de kunne tilbyde mig en anden stilling på nedsat tid. Jobbet som sælger passer bare ikke til en deltidsstilling.

Lidt fritid i San Francisco

Jeg har de mest fantastiske chefer man kunne tænke sig, og jeg er kun blevet mødt med forståelse hele vejen igennem. Det er jeg så enormt taknemmelig for, da situationen jo i forvejen er ret hård. Vi lavede en aftale om et barselsvikariat på ca. 23 timer om ugen som udløber 31. aug. 2018 med ad hoc opgaver indenfor salg og markedsføring. Derefter er der ikke umiddelbart brug en deltidsansat i salg/markedsføring. På daværende tidspunkt var jeg ret sikker på at 23 timer om ugen var passende ifht. mit helbred.

Jeg blev så desværre sygemeldt på fuldtid, da jeg valgte at trappe ud af det smertestillende morfinpræparat jeg havde taget i et års tid. Det viste sig at være en tur gennem helvede og tilbage igen. Rysteture, svedture, høj puls, hurtig vejrtrækning, indlæggelse pga. maveinfektion og en kortvarig depression ramte mig med 100 km i timen. Sammenlagt var jeg sygemeldt i 2½ mdr. inden jeg ligeså stille startede op igen. Jeg har nu den sidste 1½ måned arbejdet 6-10 timer om ugen, hvilket ikke lyder af meget, men det har desværre været nok til at øge smerterne så meget at jeg har måtte tage morfin igen flere gange om ugen for at klare det. Men det skal fandme være løgn at jeg kun kan arbejde 5-10 timer om ugen og jeg nægter at tage morfin igen.

Derfor har jeg opsøgt forskellige behandlingsmuligheder. Jeg har to større skavanker i ryggen, nemlig ødelagte diskos og modicforandringer. Jeg kan vælge at gå videre med muligheden for en stivgørende operation af ryggen, hvor man får en protese og skruer sat ind eller jeg kan kigge nærmere på behandling for Modicforandringerne. Jeg har valgt at gøre det sidste, hvilket du kan læse mere om i mit tidligere indlæg “Behandling ved prisbelønnet forsker”. Behandlingen kræver at jeg skal holde mig i ro i over 3 mdr. og derfor er jeg fra dags dato sygemeldt igen. Det var meget mærkeligt at tage hjem fra arbejde i dag og vide jeg først kommer igen til august. Og da mit vikariat udløber 31. aug. så skal jeg kun vende tilbage for en kort bemærkning inden det er slut og jeg står uden job.

Jeg havde forventet at jeg her til sommer kunne være stabil på de 23 timer og forhåbentlig blive fastansat igen når de (måske) havde indset de ikke kunne undvære mig😉 Men denne plan er nu gået i vasken, og det har jeg sgu grædt meget snot over. Både fordi det betyder, at jeg for første gang nogensinde bliver arbejdsløs, men også fordi at håbet om at blive i virksomheden er tabt.

Arbejde og lidt fritid i NYC

Men når jeg tænker langsigtet så er jeg nødt til at gøre noget ved min situation nu – jeg skulle gerne have min. 30 år tilbage på arbejdsmarkedet. Når jeg ser sådan på det, så betyder det ikke så meget om jeg skal tage et år ud af mit liv til behandlinger – tænk hvis det kan få mig tilbage på et fornuftigt timetal. Og der skal nok byde sig nogle muligheder når jeg engang er klar igen, men uvisheden er samtidig ret svær at tackle.

I bagklogskabens klare lys skulle jeg være stoppet for mindst 1½ år siden (inden jeg startede på morfin), men på den anden side så var jeg ikke klar til det. Det sidste 1½ år har virkeligt været hårdt, men også lært mig utroligt meget. Havde jeg ikke været helt nede og skrabe bunden både fysisk og psykisk, så var jeg aldrig nået hertil. Jeg ville have fortsat med at kæmpe mig på arbejde hver dag og som min psykolog sagde til mig, så var det nok endt med et sammenbrud hvor der var brug for en ambulance istedet.

Det tager bare tid at nå dertil hvor man selv siger fra – det føltes i længe som et kæmpe personligt nederlag for mig. Men jeg er faktisk nået dertil nu, hvor jeg kan rose mig selv for at jeg sagde fra i nogenlunde tide, og at det ikke er et personligt nederlag, men fordi jeg er fanget i en krop der ikke er særlig samarbejdsvillig.

Jeg har valgt at tro på at jeg vender stærkt tilbage og at der venter sig nogle spændende muligheder. WHAT DOESN’T KILL YOU MAKES YOU STRONGER💪🏼

Tak fordi du læste med 😊
Kærligst Zinna

You may also like

82 kommentarer

 1. An interesting dialogue is worth comment. I feel that it is best to write extra on this subject, it might not be a taboo topic however generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

 2. I want to get across my passion for your generosity supporting individuals that have the need for help with this particular subject. Your special dedication to getting the solution up and down has been particularly helpful and has frequently helped others just like me to attain their dreams. Your amazing invaluable guidelines indicates a whole lot a person like me and much more to my office colleagues. Thank you; from everyone of us.

 3. I as well as my pals happened to be looking at the great guides on the blog and so quickly got a horrible suspicion I had not expressed respect to the blog owner for those techniques. The young boys appeared to be as a result thrilled to see them and have unquestionably been loving these things. Thank you for actually being considerably considerate and also for choosing this sort of quality guides most people are really needing to learn about. Our honest apologies for not saying thanks to sooner.

 4. A powerful share, I simply given this onto a colleague who was doing slightly evaluation on this. And he in fact purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love reading extra on this topic. If attainable, as you become experience, would you thoughts updating your weblog with more particulars? It’s highly useful for me. Big thumb up for this weblog put up!

 5. My spouse and i have been very relieved when Emmanuel managed to finish off his inquiry from your ideas he had through your web pages. It is now and again perplexing to simply happen to be offering strategies that people today have been selling. And now we do understand we now have you to appreciate because of that. The main explanations you made, the straightforward web site menu, the friendships you will help instill – it’s got many wonderful, and it’s leading our son in addition to us believe that the article is brilliant, and that is rather indispensable. Thank you for the whole lot!

 6. My wife and i were quite more than happy when Albert managed to round up his reports through the ideas he acquired while using the blog. It’s not at all simplistic to simply find yourself releasing tips some other people might have been trying to sell. Therefore we see we have got you to be grateful to because of that. All the explanations you’ve made, the easy web site menu, the relationships you help engender – it’s got mostly extraordinary, and it’s assisting our son and us consider that this topic is entertaining, and that’s very indispensable. Many thanks for the whole lot!

 7. I actually wanted to write down a quick remark so as to say thanks to you for these wonderful guides you are giving out at this website. My extended internet investigation has at the end of the day been compensated with pleasant suggestions to share with my great friends. I would repeat that we website visitors actually are very much endowed to dwell in a fabulous place with so many special professionals with valuable suggestions. I feel somewhat blessed to have come across your entire webpages and look forward to some more awesome moments reading here. Thanks again for everything.

 8. I wish to convey my admiration for your kindness for individuals that absolutely need guidance on in this topic. Your very own dedication to passing the message up and down has been rather insightful and has continuously helped those like me to arrive at their endeavors. Your amazing informative guideline entails a whole lot to me and even further to my colleagues. Regards; from everyone of us.

 9. I precisely had to say thanks once again. I’m not certain what I could possibly have used in the absence of the type of aspects discussed by you relating to this problem. Previously it was a troublesome setting in my position, nevertheless looking at your skilled technique you handled it made me to leap for happiness. I am just thankful for your work and thus have high hopes you realize what an amazing job you have been carrying out instructing the mediocre ones with the aid of a blog. More than likely you’ve never encountered any of us.

 10. My spouse and i were absolutely ecstatic when Peter could conclude his inquiry from your ideas he was given through the web pages. It is now and again perplexing to simply always be giving out guidance which others may have been trying to sell. And we also consider we now have you to thank for that. The explanations you made, the straightforward web site menu, the relationships your site assist to engender – it’s got most awesome, and it is leading our son in addition to the family reckon that this theme is brilliant, which is pretty fundamental. Thank you for all the pieces!

 11. I wanted to draft you this very little remark to help say thanks once again considering the splendid guidelines you have discussed here. This is particularly open-handed with people like you to provide unhampered what a lot of folks would have distributed for an e-book to get some money on their own, and in particular now that you could possibly have done it if you ever decided. The tactics likewise served to provide a good way to fully grasp someone else have a similar fervor much like my own to find out a little more with regards to this problem. I think there are many more enjoyable occasions ahead for many who scan through your website.

 12. I wish to point out my love for your kindness in support of men and women who must have help on that field. Your very own dedication to passing the message along had become pretty helpful and has continually empowered guys just like me to realize their pursuits. Your informative instruction signifies much to me and extremely more to my fellow workers. Thanks a ton; from all of us.

 13. I enjoy you because of all your hard work on this web page. My mum take interest in going through research and it is easy to understand why. My partner and i know all concerning the dynamic mode you render priceless secrets via the website and as well as boost response from the others on that subject while our favorite daughter is discovering a whole lot. Take pleasure in the remaining portion of the new year. You’re conducting a fabulous job.

 14. I actually wanted to jot down a brief comment in order to appreciate you for all the unique hints you are writing on this website. My extensive internet look up has now been honored with pleasant content to talk about with my close friends. I would believe that most of us visitors are very blessed to be in a remarkable place with so many marvellous professionals with beneficial things. I feel extremely privileged to have used your entire webpages and look forward to so many more cool times reading here. Thanks once more for everything.

 15. I and also my guys were actually taking note of the great hints on your web blog then before long developed a horrible feeling I never expressed respect to the web site owner for those techniques. All of the young men came as a result joyful to learn all of them and have now without a doubt been having fun with them. Appreciate your being simply kind and for having this form of great tips millions of individuals are really eager to learn about. Our own sincere apologies for not expressing gratitude to you sooner.

 16. I simply needed to thank you very much once more. I do not know what I would’ve achieved without the entire hints documented by you concerning that industry. Entirely was a scary difficulty in my opinion, however , witnessing the well-written way you resolved that took me to jump for joy. Now i’m thankful for your assistance and in addition pray you find out what a powerful job that you are getting into training the others thru your blog post. I am certain you have never met any of us.

 17. I simply desired to thank you so much all over again. I am not sure the things I would’ve handled in the absence of the type of concepts provided by you on such a question. Entirely was a very frightening problem in my position, however , encountering the expert mode you handled the issue made me to weep with joy. I’m just grateful for your advice and as well , hope that you realize what a powerful job you happen to be undertaking teaching others with the aid of your web blog. I am certain you’ve never come across any of us.

 18. I and my pals were found to be looking at the great guidelines on the website and so all of the sudden developed a terrible feeling I never expressed respect to the blog owner for those techniques. All of the boys became for that reason happy to learn all of them and have extremely been taking advantage of them. Thank you for simply being so thoughtful and for going for some incredible areas millions of individuals are really eager to be informed on. Our own honest apologies for not saying thanks to you earlier.

 19. Thanks so much for providing individuals with an exceptionally wonderful chance to read from this website. It’s usually very pleasing and jam-packed with fun for me and my office co-workers to visit your blog no less than 3 times in one week to learn the new things you have. And of course, I’m so usually astounded for the magnificent hints served by you. Selected two areas in this post are clearly the most suitable we have all had.

 20. A lot of thanks for all your labor on this site. My aunt enjoys getting into internet research and it is obvious why. A number of us hear all concerning the dynamic manner you render great ideas via your website and increase response from some others on this theme then our own daughter is undoubtedly being taught a lot of things. Have fun with the rest of the new year. You are doing a stunning job.

 21. We are a bunch of volunteers and opening a brand new scheme
  in our community. Your web site offered us with valuable info
  to work on. You’ve performed an impressive job and our whole neighborhood will probably
  be thankful to you.

 22. Currently it appears like Drupal is the best blogging platform out there right now.
  (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 23. You are so cool! I do not suppose I’ve truly read something like that before. So great to discover somebody with original thoughts on this topic. Seriously.. many thanks for starting this up. This site is somet
  부산키스방
  hing that is needed on the web, someone with some originality.

 24. Thank you for your own effort on this web site. My mum really loves conducting internet research and it’s simple to grasp why. All of us notice all concerning the dynamic form you present rewarding secrets on the web blog and as well recommend response from website visitors on the concern so our favorite simple princess is certainly learning so much. Have fun with the remaining portion of the new year. You are always conducting a fabulous job.

 25. I must get across my respect for your kindness supporting those people who actually need help on this particular idea. Your real dedication to passing the solution around became rather effective and has in most cases permitted regular people much like me to reach their dreams. The valuable help implies so much to me and far more to my peers. Many thanks; from everyone of us.

 26. I’m commenting to make you understand of the brilliant discovery my cousin’s daughter enjoyed visiting your site. She even learned so many details, which include what it is like to possess a great giving style to have certain people without hassle know precisely specified multifaceted matters. You really exceeded our own expectations. I appreciate you for offering these beneficial, trusted, edifying and also fun tips on the topic to Tanya.

 27. Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

 28. Thank you so much for providing individuals with an extraordinarily remarkable possiblity to read articles and blog posts from this blog. It is always very lovely and also jam-packed with a lot of fun for me personally and my office co-workers to search the blog nearly three times a week to read the new items you have. And definitely, I am just certainly contented with all the spectacular suggestions served by you. Some 4 areas on this page are indeed the most beneficial we have had.

 29. I have to show my affection for your kind-heartedness for persons who must have help on in this question. Your special commitment to passing the solution all through has been rather valuable and have continually permitted guys just like me to arrive at their dreams. Your amazing interesting tutorial entails this much a person like me and still more to my colleagues. Warm regards; from everyone of us.

 30. I was really delighted to find this web-site. I wished to thanks for your time for this fantastic read!! I definitely ta부달
  ng pleasure in every little bit of it as well as I have you bookmarked to have a look at new things you blog post.

 31. Thank you a lot for providing individuals with such a special chance to read in detail from this web site. It is always very lovely and as well , stuffed with fun for me and my office fellow workers to visit the blog really 3 times in 7 days to study the fresh issues you will have. Not to mention, we’re certainly pleased with all the surprising pointers you serve. Some 3 tips in this post are in fact the most beneficial I’ve had.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.